В навечерието на поредните парламентарни избори учители в столичното 75 ОУ Тодор

...
В навечерието на поредните парламентарни избори учители в столичното 75 ОУ Тодор
Коментари Харесай

Използва ли се училище във ``Факултета`` за предизборна агитация |

В навечерието на следващите парламентарни избори учители в столичното 75 ОУ  " Тодор Каблешков " се опасяват от уволнения. Твърдят, че върху непедагогическия персонал се упражнява политически напън и че този сюжет се повтаря към всички избори през последните четири години.

За казуса писа учителят Георги Велков в писмо, изпратено до OFFNews. Той обвинява за протичащото се директорката Лава Коцева - претендент за национален представител от ГЕРБ в 25 МИР София. Тя е.



Разговаряхме с Георги Велков, с негови сътрудници, които не желаят да бъдат представени, потърсихме за коментар и госпожа Коцева.

Учители описват, че натискът почнал с назначението на Лава Коцева за шеф на учебното заведение. Твърдят, че тя е комфортно " партийно предопределение " и че внушаването на боязън е употребявано като средство за напън. За да не изгубят работата си, педагозите са се помирявали години да работят без трудови контракти за базови учители и без възнаграждение. Същото е с посредниците, помощник-учителите и непедагогическия личен състав, за които работата в учебното заведение е единствената опция за приходи.  " Приемат го, единствено с цел да запазят работата си! ", споделя възпитател и прецизира, че учителите не са пропагандирани да гласоподават за съответна партия, за разлика от помощния личен състав, който е заплашван с уволнения.

Втори източник на OFFNews споделя, че няколко учители са били принудени да подадат молби за овакантяване през лятото на 2020 година Останалите, които не престават да работят в 75 ОУ, през днешния ден се опасяват, че и те могат да бъдат принудени да създадат същото и да останат без работа.

Агитират ли се и родителите?

Източникът ни твърди, че през последната година - когато страната ни е от избори в избори - е зачестило писането на отсъствия. След пет неизвинени се планува прекъсване на помощта за развъждане на деца от 35 лв.. За някои фамилии в квартала това е единственият приход. Хората, с които разговаряхме, не могат да потвърдят дали това е обвързвано с предизборните акции.

През лятото, директно преди изборите, Коцева е имала и друга забавна предизборна акция - от камион са раздавани дънки на хората от квартала, потвърдиха двама анонимни източници пред OFFNews.

В учебното заведение се печатат агитационни материали

За това споделя учителят Георги Велков, който напролет, преди първите парламентарни избори през 2021 година, станал свидетел на това по какъв начин Коцева " принуждава " помощник-учителите да разлепват из квартала напечатаните пропагандни материали. Такъв.

" Бойко Борисов Ви усили заплатите три пъти, а Вие желаете да го сваляте. " Това са думите, с които директорката се обръща към работещите в учебното заведение. Тонът ѝ е изключително непоколебим към непедагогическия личен състав - главно необразовани роми от квартала ", описа Велков и добавя, че изявления като това не са необичайност в учебното заведение.

Заплахи с каузи

В сряда, по време на педагогическия съвет, Велков изпраща ядосан имейл до директорката. В него я укорява, че вместо да е в отпуск по време на предизборната акция, Коцева е в учебното заведение и я води от там. В писмото си той показва подозрения, че тя може да прави " политическа агитация на територията на учебното заведение ".

Трети източник на OFFNews удостоверява, че директорката е била в учебното заведение " и трите пъти, в които е била в предизборна акция " тази година.

" Всички знаем по какъв начин, къде тихомълком, къде директно, пред част от чиновниците се обявява тезата, че в случай че не се гласоподава за лицето Лава Коцева, хората ще останат без работа " - споделя Велков.

Тези обвинявания провокират директорката и тя се зарича да го съди.

Малко по-късно същият имейл дойде и на публицистичната ни поща.

Реакцията на директорката

Пред OFFNews Лава Коцева отхвърли да е правила предизборна пропаганда в учебното заведение. Отрече и думите за Борисов да са нейни и съобщи, че не е упражнявала напън върху личния състав в учебното заведение. По мотив изказванията за разпечатвани постери на ГЕРБ в дирекцията тя съобщи:  " Не е правилно, един сътрудник ме опетнява ". След това се опита да приключи диалога ни с аргумента, че сега тече инспекция в учебното заведение.

Кандидатката за народен представител отхвърли също да е раздавала дънки в квартала, а във връзка тезата, че е " партийно предопределение " разяснява, че всеки има право да споделя, каквото си пожелае, само че обвиняванията били обидни.

" Това, че съм член на ГЕРБ, не ме прави партийно предопределение. Минала съм през конкурс, всичко е законно ", сподели в края на диалога ни госпожа Коцева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР